Історія закладу освіти

Селище Коцюбинське Київської області існує з 1900 року (хутір Берковець). 11.02.1941р хутір Берковець перейменовано в смт. Коцюбинське. Довгий час у селищі не було школи. Діти вчилися в школах м. Києва.

Зразу ж після звільнення від окупації в 1943 році вчителі Усенко М.Г. та Демченко П.Н підняли клопотання про відкриття в селищі початкової школи. У 1944 році початкову школу було відкрито в будинку репресованих Вернерів. Першим директором школи була Усенко М.Г. З кожним роком кількість дітей збільшувалась, школа стала неповною середньою. Розміщувались класи в приватних будинках та на території деревообробного комбінату. Директорами школи в були Бабанський, Сокур Л.П., Клінковський А.Н.

У 50-х роках розпочалося будівництво нової школи, яка 1 вересня 1955 року відкрила двері учням. Школа будувалася силами підприємств, жителів селища та працівників школи. На той час вона носила назву “Середня школа селища ім. М. М. Коцюбинського”. Директором нової школи став Дерев’янко М.М., завучем – Ракитянський С. П. На той час школа мала 19 класів, в яких навчався 581 учень.

З перших днів роботи, школа виявилась для селища замалою, тому й розпочала працювати в три зміни: 1 і 2 зміни – дитячі, 3 зміна – вечірня школа робітничої молоді.

У 1956 році при школі було організовано музичну студію вчителями Демченко Н.Л. та Кисіль Г.Л. У студії були класи фортепіано, баяна, викладалось сольфеджіо та музична література. Ця студія працює і до цього часу, але вже при Будинку культури.

Зростало населення селища, а разом з ним і збільшувалась кількість учнів в школі. При потужності 320 місць в 70-х, на початку 80-х в школі навчалося в 3 зміни майже 1500 учнів. Виникла нагальна потреба в будівництві ще однієї школи. Завдяки заповзятливості, великій енергії і щирому бажанні допомогти дітям і їх батькам Дворника В.І., який був на той час директором школи, було вирішено питання про будівництво нової школи. Жителя селища й понині згадують цю самовіддану людину, педагога, військового, інваліда Великої Вітчизняної війни з почуттям глибокої шани й щирої вдячності.

За період свого існування школа декілька разів змінювала свій статус: від семирічної – до середньої загальноосвітньої та ліцею.

Але який би статус не мала школа, в ній завжди працювали самовіддані вчителі, майстри своєї справи такі, як: Антоненко Г.І., Мартинюк Є.В., Кучеренко Н.К., Решетник О.П., Попова Г.М., Пилипенко Г.В., Савощенко Л.Я., Вашуленко М.С. (нині академік, доктор педагогічних наук ), Терещук Р.П., Шиленкова Д.І. і багато, багато інших, які свої знання, вміння і любов віддавали дітям. В 70-х роках шкільний хор під керівництвом талановитого вчителя Рябиці В.А. був неодноразовим переможцем міських та обласних оглядів художньої самодіяльності. Школа завжди приділяла велику увагу всебічному і гармонійному розвитку своїх вихованців: поряд із предметними гуртками завжди працювали музичні ансамблі, драматичний і ляльковий театр, гурток юних натуралістів і авіамодельний, ансамблі народних та духових інструментів.

Починаючи з 1950 року, школу закінчило 3542 учні, з них 39 нагороджено золотою та срібною медаллю. І найкращий, як ми вважаємо, показник роботи педагогічного колективу школи, що 42 її випускника стали педагогами.

Школа розвивається, знаходиться в постійному пошуку. В даний час – це заклад нового типу, – Коцюбинський гуманітарний ліцей. Педагогічний колектив ліцею, який складається в більшості з молодих, талановитих, заповзятливих людей, працює над створенням системи роботи з обдарованими дітьми, вихованню їх гідними представниками нашої молодої держави. Учні і вчителі співпрацюють з рядом вищих навчальних закладів та науковцями науково-дослідницьких інститутів. В ліцеї працює багато різнопланових факультативів, гуртків, спецкурсів для забезпечення всебічних запитів і потреб дітей. Заклад набуває нового звучання, нового життя.

У 2013 році ліцей розширюється, відновлюється набір у початкову школу, а заклад оримує нову назву Ірпінський навчально-виховний комплекс «Школа І–ІІ ступенів – Коцюбинський гуманітарний ліцей».

1955–2001 рр. – загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів № 6 м. Ірпеня.

2001 р. – Коцюбинський гуманітарний ліцей.

Профіль навчання – гуманітарний.

2021 р. - Навчально-виховний комплекс "Школа І-ІІ ступенів - Коцюбинський гуманітарний ліцей"

2022 р. - Коцюбинський ліцей №2

Кiлькiсть переглядiв: 1238

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Вересень 2017 Наступна
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930